• Monica Brandt, vid Tyra & Sallys lyxloppis, är glad över att ha färgen i sitt sortiment. Foto: Dennis Petersson
  • Monica Brandt, vid Tyra & Sallys lyxloppis, är glad över att ha färgen i sitt sortiment. Foto: Dennis Petersson

"En perfekt färg för julpysslet"

Luktfri, miljövänlig och fäster på alla material. Monica Brandt, som driver Tyra & Sallys lyxloppis, är ensam återförsäljare i Linköping av den vattenbaserade färgen "Annie Sloan Chalk Paint", en perfekt färg för det rådande julpysslet. Möjligheterna är oändliga menar butiksägaren. – Det är en väldigt konstnärlig färg, säger hon.

På Klostergatan i Linköping är risken stor att du hittar det perfekta fyndet. Här håller Monica Brandt sina dörrar öppna till Tyra & Sallys lyxloppis, en verksamhet hon startade för lite mer än ett halvår sedan. Med erfarenhet av att driva både sko- och hälsokostaffärer tog hon vara på sina intressen, vilket resulterade i en unik butik där temat är återbruk. Hon gör om gamla möbler, bygger nya konstruktioner med gammalt material och säljer inköpta second hand-artiklar, dessutom är hon ensam återförsäljare i området av den ansedda färgen "Annie Sloan Chalk Paint".

– Jag har haft färgen i några månader nu och är jätteglad över den. Det är ingen annan butik i Linköping som har blivit godkänd att vara återförsäljare då det är flera kriterier som man måste uppfylla. Man ska vara kreativ, villig att hålla i kurser och ha erfarenhet av att använda färgen, dessutom måste man ha en fysisk butik nära centrum, säger Monica Brandt och fortsätter:

– Det är en vattenbaserad färg som är helt doftfri och miljövänlig, men också godkänd att måla barnleksaker med. Den kräver inget förarbete vilket betyder att du slipper slipa och göra allt det tråkiga helt enkelt. Den fäster som ett smäck på alla material, den är väldigt lättanvänd och en väldigt kreativ färg. Fördelarna är många.

Perfekt julklapp

Med möjlighet att blanda färgerna och tillsätta en mängd olika sidoprodukter, så som vaxer, går det att variera resultatet från gång till gång. Varje måndag anordnar loppisentusiasten en kurs för de personer som vill få hjälpa att komma igång, men även lära sig mer om den unika färgen.

– Det är en perfekt färg för julpysslet, men även en väldigt bra julklapp. För de som inte är så vana att måla skulle jag rekommendera kursen, för dem är kursen mitt julklappstips nummer ett, avslutar Monica.