”Många känslor på samma gång”

TRAVSPORT.

Hon är ridtjejen som sadlade om till travet.

Och under lördagen bärgades den största segern hittills.

Vi syftar på Veronica Haglund vars Mr Pellegrino fixade jägersroamatörens första V75-seger på Axevalla.

- Detta är ju bara så fantastiskt underbart, förklarar Haglund med några timmars distans.

Efter att ha växt upp inom ridsporten gällde travgymnasiet i Kalmar i kombination med jobb hos amatören Leif Gasslander. Efter avslutade studier inleddes en anställning hos Catrin Fajersson och Börje Johansson. Men sedan gick flyttlasset söderut och detta för att bli hästskötare hos Joakim Lövgren. När Anders Larsson och hans Syd Buss AB i Ystad senare valde att flytta sina sju hästar från just Lövgren hängde Veronica Haglund på och började som privattränare.

”Det betyder förstås massor”

Tillsammans med sambon Carsten Hansson håller Haglund till på gemytliga Skönabäck, vilket ligger beläget på Romeleåsens sydsluttning cirka fyra mil sydöst om Malmö, där man totalt huserar över 13 hästar.

- Visst skulle man kanske vilja utöka rörelsen, men det är inte helt enkelt eftersom jag är privattränare medan Carsten har en B3-licens. Detta innebär i praktiken att han måste vara delägare i de hästar han tränar och då blir det ju dyrt i längden, fortsätter Haglund.

Åter till lördagens V75-seger på Axevalla då Mr Pellegrino bärgade Veronca Haglunds första V75-vinst någonsin. Går det att sätta ord på vad denna seger betyder för rörelsen?

- Det betyder förstås massor och förhoppningen är att det skall ge svallvågor och smitta av sig på övriga stallet, framgång brukar ju föda framgång. Det var många känslor på samma gång, verkligen jätteroligt och också svårt att ta in. Men bevisligen har det hänt, jublar Haglund ännu flera timmar efter triumfen.

Bildtext: Mr Pellegrino och André Bakker.