• ÅFF:s ordförande Muharem Demirok ställer upp till omval som ordförande på årsmötet i februari nästa år. Foto: Lars-Göran Bexell

"Vi vill få tillbaka den riktiga ÅFF-andan"

Efter stort minus i kassan så siktar ÅFF mot att samla in en miljon kronor

För en månad sedan presenterade styrelsen i Åtvidabergs FF den ekonomiska situationen på ett medlemsmöte. Det var inga muntra siffror, klubben låg back drygt två miljoner kronor. Den 1 september startades en insamling som är på väg mot en miljon kronor.

– Det var på initiativ av ÅFF:s styrelse som vi drog igång en insamling den 1 september för att få in pengar som ska underlätta den utsatta ekonomiska situation vi har i föreningen, säger ÅFF-ordförande Muharem Demirok. 

Den 25 augusti samlade ÅFF:s styrelse medlemmar till ett möte i klubbhuset vid Kopparvallen. Då framkom det att klubben har ett ekonomiskt underskott på dryga två miljoner kronor. Några dagar senare beslutade styrelsen på eget initiativ att starta en insamling där man ber fans och sponsorer om hjälp för att rädda ekonomin. 

– Det är mig veterligen som ÅFF.s styrelse själva drar igång en insamling. det har samlats in pengar tidigare till klubben men på då andras initiativ, som exempelvis Kopparslagarna, säger Muharem Demirok.

Förra veckan beslutade Elof och Ollie Ericssons stiftelse för välgörande ändamål att skänka 150 000 kronor till ÅFF.

– Det är väldigt hedrande att stiftelsen skänker pengar till ÅFF och med det hänger historiens ok tungt på föreningens axlar, säger Muharem Demirok.

Elof Ericsson var en stor Åtvidabergsprofil under sin tid som vd för Facit.

– Tack vare donationen från Elof och Ollie Ericssons stiftelse har vi nu kommit upp i 230 000 kronor, säger   Muharem Demirok.

Insamlingen pågår till den sista oktober.

– Vi hoppas att vi når upp till en miljon kronor, skulle vi inte göra det så är det ändå väldigt roligt att de det stora engagemang som finns runt ÅFF från supportrar och näringslivet, säger Muharem Demirok och fortsätter:

– Ett exempel är det handskrivna brev som kom till klubben och innehöll 500 kronor, det värmer i ÅFF-hjärtat.

ÅFF:s styrelse satsar även stort på att få nya medlemmar och de som tecknar medlemskap nu så gäller det även för hela 2017.

– Det är en mediestrategi vi har. ÅFF har ett varumärke som blivit lite sargat. Nu vill vi få tillbaka till den riktiga ÅFF-andan igen, säger Muharem Demirok.

Muharem Demirok valdes in som ÅFF-ordförande på ett extra årsmöte i våras och i slutet av februari nästa år är det årsmöte igen.

– Fortsätter det så här ställer jag upp till omval som ordförande.