• Jimmy Uller, två från vänster, Ola Engström, Hasse Benkten och Lennart Ekdahl. Om någon av dessa musiker är med den 23 december är oklart. Foto: Privat

14 jular med blues

Mångsysslaren och Åtvidabergsprofilen Jimmy Uller har under 14 år spelat blues, rock och bluesrock på Stadsmissions Kontaktcentrum i centrala Linköping. En uppskattad tradition, kan man lugnt konstatera.

Dan för dan tar Jimmy Uller och hans vänner sin bluesrock och flyttar in på Stadsmission. För Jimmy är det ett sätt att sprida lite ljus och mycket värme.

Ljus och glädje

– Kan man inte skänka pengar så får man göra det man kan och gör bäst. Så jag samlar ihop några olika musikerpolare och så spelar vi lite tillsammans. Det är viktigt att man bryr sig om dem som hamnat lite snett i tillvaron. Jag menar, det kunde lika gärna varit både du eller jag som inte hade något hem eller var sjuk i alkoholsim. Det är väl värt att tänka på, menar Jimmy Uller som är en av de musiker som gjort till tradition att spela på Stadsmissionen vid juletid. När Gunnar Hoffsten var i livet brukade han och Louise uppträda varje julafton, sedan tog Lana Brunell över den stafettpinnen.

Varm tröja

– Jag har fått lite bidrag från några företag så att jag har kunnat skaffa lite varma tröjor till dem som behöver, lite som en julklapp skulle man väl kunna säga. Visst det är varmt nu men tro mig, det kommer att bli kallt framöver så det är välkommet. Första året hade vi skivor med oss som vi gav bort men det var ju inte så väldigt smart eller som en av uteliggarna sa, jag har ju ingen cd-spelare att lyssna på, berättar Jimmy Uller vidare och betonar vikten av att vi hjälper varandra året runt men vid jul kanske man är än mera benägen att vara generös funderar han.

– Vi har nu hållit på att spela här i 14 år och det blir säkerligen minst 14 år till...