• 2015 kommer spaden sättas i jorden för 150 nya bostäder på det som i dag är parkeringsplatsen Eddan i korsningen Drottninggatan-Djurgårdsgatan. Foto: Tommy Pettersson

150 nya bostäder mitt i stan

I slutet av 2015 kommer spaden sättas i jorden för 150 nya bostäder på det som i dag är parkeringsplatsen Eddan i korsningen Drottninggatan-Djurgårdsgatan. För bygget står Stångåstaden som satsar på nya centrala hyresrätter med tillhörande parkeringsplatser. Men först behöver man göra en arkeologisk utgrävning.
Nu under sommaren utför Riksantikvarieämbetet UV Öst utgrävningen som delas upp i två etapper med halva parkeringen åt gången. Uppgrävandet sätter igång vecka 31 då den halvan av parkeringen som ligger närmast Djurgårdsgatan stängs av. Under tiden hänvisar Dukaten sina kunder som inte får plats på den andra halvan vidare till markparkeringarna Växthuset eller Borggården som är de närmaste och ingår i samma kort. För tillfälliga parkeringskunder ligger både p-huset Akilles och Detektiven nära förutom redan nämnda markparkeringar.