• Ny platta men snart är han även nygift Lars Winnerbäck. Foto: Linn Strelin

17 juni kommer "Granit och morän"

Den 17 juni kommer Lars Winnerbäcks nya platta och nu får vi veta namnet på den också. "Granit och morän" blir namnet på Lasses elfte platta.

Plattan är inspelad under nio dagar på Irland med, i stort sett, samma band som på förra plattan. Låtarna var dock skriva långt innan och de var repeterade så det verkar som om det bara var att trycka på knappen. Enligt uppgift så var det en intensiv och produktiv sejour på Irland.

– Vi får se hur det blir och hur det kommer att låta. Det är möjligt att plattan blir lite mer akustisk, sa Lars i samband med att han var i Linköping och berättade om sin stiftelse och sitt nyponpris. Den 17 juni vet vi alltså hur Granit och morän låter och därefter är det dags för en ny turné som tar honom till Linköping Arena den 20 augusti. Jerker Odelholm är producent och basist för den nya plattan. I höstas släppte han låten "Köpt en bil" men sedan blev det tyst. Sin gamla hemstad besöker han numera ganska ofta och särskilt i samband med det nya priset som delades ut den 21 mars. Under veckan som gick premiärspelade Lars Winnerbäck en av låtarna på Facebook.