18-åringen förnekar mord

Flera inblandade i skottdramat

Den anhållna 18-åringen nekar till att ha försökt mörda den nu döda 18-årigen i Skäggetorp. Utredningsläget är intensivt och åklagaren medger att man letar efter flera skyttar.
– Eftersom det har förekommit skottlossning vid det aktuella tillfället så är det rimligt att det har varit flera skyttar. Om dessa fanns bland de som satt anhållna tidigare eller om det rör sig helt andra personer är sådant som den fortsatta utredningen får visa, säger Helene Gestrin, kammaråklagare och den som leder hela utredningen. Hon vill inte heller riktigt säga vilken typ av skjutvapen det rör sig om, trots att ett flertal tagits i beslag sedan tidigare.
Däremot bekräftar hon nu att polisen letar efter ett flertal personer som ska ha deltagit i skottdramat.
– Den anhållna nekar till det han anklagas för vilket är misstänkt för mord på sannolika skäl enligt den starkare misstankegraden. Men vi får se hur länge han kommer att sitta och om misstankarna mot honom kvarstår. Jag vet inte heller om jag ska begära honom häktad. Just nu ändras utredningsläget från gång till annan och vi får ständigt in ny information efter de förhör som hålls med vittnen, misstänkta och andra inblandade. Det har genomförts ett stort antal förhör men exakt hur många vet jag inte. Den här utredningen är redan nu väldigt omfattande, menar Helene Gestrin.