218 nya bostäder till studenter

Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder har skrivit avtal med Gärahovs bygg om att bygga 218 nya bostäder i Valla.
Bostäderna  ska byggas i kvarteret Irrblosset där det redan i dag finns 550  studentbostäder. Området i Valla har successivt förtätats de senaste åren med bland annat studentboende.

Bra läge

Med de nya bostäderna blir det ett mer utpräglat  studentområde i ett mycket bra läge mitt emellan Linköpings universitet  och centrum. Byggstart blir i sommar med beräknad inflyttning vid årsskiftet  2016-2017 och ordervärdet är cirka på 120 miljoner kronor.
–Det är brist på  studentbostäder i Linköping och det känns otroligt bra att vi kan starta  ett stort nyproduktionsprojekt med toppläge. Linköpings universitet lockar allt fler studenter och  vi måste svara upp med att kunna erbjuda attraktiva bostäder, säger Simon Helmér, vd  Studentbostäder.

120 miljoner

Det blir flest bostäder i storleken ett rum och kök, cirka  170 stycken.  Men även cirka 50 stycken tvåor och ett fåtal bostäder med tre rum  och kök.
–För Stångåstaden  innebär projektet att vi har cirka 500 bostäder i produktion inom kort. Det är verkligen glädjande att  koncernen har en mycket snabb takt inom nyproduktionen de närmaste åren, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef på Stångåstaden.
Gärahovs byggs entreprenadchef är nöjd över utvecklingen och företaget tror mycket på regionens tillväxtmöjligheter.
– Gärahovs bygg är i en expansionsfas och vi är mycket glada  över att  ha tagit vår första order i Östergötland och Linköping. Det är en region som vi kommer att satsa   stort på framöver.