• Under gårdagen hölls det häktningsförhandlingar mot en 24-årig man. Foto: Jerry Prütz

24-åring häktad för mord

Misstänkt även för andra våldsbrott

Nätet börjar dras åt kring de inblandade i mordet på Slöjdgatan. Igår, måndag, häktades en 24-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord. Som väntat hölls häktningsförhandlingarna bakom lyckta dörrar. Tingsrätten valde denna gång att gå på vice chefsåklagare Eva Nemic Nordhs linje och låta den misstänkte 24-årigen fortfarande befinna sig i fängsligt förvar.
I övrig är samtliga belagda med yppandeförbud i den här utredningen vilket kort sagt betyder att ingen kan eller får berätta något om vad som händer i och kring utredningen. 24-åringen blev häktad för ännu ett våldsbrott.

Inte första gången

Den 8 december förra året ska han, enligt åtalet, ha misshandlat den nu mördade 24-åringen på Fogdegatan i Skäggetorp. Vid det tillfället ska även en 21-årig man, som nu sitter häktad, ha deltagit. 

Brottet rubriceras som grov misshandel. Drygt tre månader efter misshandeln i Skäggetorp mördades alltså 24-åringen på Slöjdgatan som inte ligger särskilt långt från Skäggetorp.

Känsligt läge

– Eftersom utredningen befinner sig i ett känsligt läge och vi har flera personer frihetsberövade har åklagaren beslutat om att man ska belägga förundersökningen med yppandeförbud, vilket betyder att ingen som har med fallet att göra, får, ska eller kan uttala sig om vad som säga och görs i utredningen, säger polisens spaningsledare Joakim Jäderstig när han gör ett undantag och faktiskt berättar vad som menas och föranleder ett yppandeförbud.

Jäderstig säger även att det kan ibland räcka med att försvarsadvokaten sett något i media som han kan använda som försvar för sin klient och hävda att vitten kan ha läst i pressen.

Personer med insyn i mordet på Slöjdgatan gör dock gällande att det kan bli ytterligare frihetsberövanden och att ytterligare personer kan hämtas in till förhör. Dessa uppgifter vare sig dementerar eller kommenterar Joakim Jäderstig enligt det nu upprättade yppandeförbudet. Åtal mot de nu häktade männen ska vara väckt senast den 22 maj.