32-åring häktad för våldtäkt

I fredags förmiddag begicks en våldtäkt i en lägenhet i centrala Linköping. Två män greps och anhölls men en 30 – årig man släpptes medan en två år äldre man häktades misstänkt på sannolika skäl.
Det var en kvinnlig bekant till den våldtagna kvinnan som ringde polisen och berättade vad som hänt. Polisen var snabbt på plats och grep en man för våldtäkt och en för medhjälp till samma brott. Den senare släpptes efter förhör och är numera avskriven som misstänkt. Kammaråklagare Emma Högström är den som numera leder förundersökningen mot den 32-årige mannen.
– Jag kan bara bekräfta det du redan sagt och att en man är häktad medan en annan man är släppt och inte längre är misstänkt. I övrig gör jag inga kommentarer om hur bevisläget ser ut förutom att kvinnan har vissa skador enligt den läkarundersökning som gjorts. Jag tänker inte heller kommentera om de båda parterna är bekanta eller inte, avslutar Emma Högström. Åtal mot 32-åringen, som nekar till brott, ska vara väckt senast den 23 februari.