• Alasadir Abdelrazag utökar sin butiksytan rejält i och med sin nya butik. Foto: Anna Ek
  • Hyllorna är fulla av olika märken och varor man knappt sett förut och i alla fall inte i en vanlig livsmedelsbutik. Foto: Anna Ek
  • Här finns ris från Iran, Ryssland och många fler länder. Total över 50 sorter. Foto: Anna Ek
  • Inte nyttigt men gott. Foto: Anna Ek
  • Läskkylen är fylld med roliga och nya smaker för en läskberonde svensk. Foto: Anna Ek
  • Kön var lång redan innan butiken öppnat. Foto: Anna Ek

50 sorters ris i ny Orientlivs

Nu har  Alasadir Abdelrazag öppnat sin nya butik i Skäggetorps centrum. På över 1 500 kvadratmeter butiksyta kommer man att kunna hitta livsmedel från jordens alla hörn.

Intresset för den nya butiken var stort men trots detta var ägaren Alasadir Abdelrazag lite nervös precis innan portarna skulle slå upp, det är mycket som ska klaffa en sådan här dag. Allt är ännu inte riktigt klart då linköpings Posten hälsar på utan in i det sista plockas varor upp på hyllorna och det fejas och putsas i varje hörn.

Varor från hela världen

– Här har vi varor från hela världen. Det är mat från Afrika, Ryssland, Asien, Balkan och mycket mycket mera, säger Alasadir och visar upp en hylla som löper säkert tio meter lång och med bara ris. Det är över 50 sorter, säger han och visar en liten tygsäck med ris från Iran. Den totala butiksytan är 1 510 kvadratmeter och det med både en grönsaksavdelning, köttdisk där man kommer att tillhandahålla nötkött, lamm, kyckling och andra köttprodukter samt även det som är Halal men man satsar särskilt på just grönsakerna. Dessutom har man har väldigt mycket olika typer av nötter och mandlar.

Störst i Linköping och i länet

– Vår butik blir nu den största i Östergötland och jag hoppas att kunderna inte bara från Skäggetorp och Linköping hittar till oss. Många infödda svenskar har upptäckt andra länders livsmedel och handlar redan nu i vår gamla butik som låg strax bredvid här, fortsätter Alasadir Abdelrazag att berätta.

– Av det olika livsmedel vi har här i butiken så köper vi drygt 70 till 80 procent frän svenska grossister men de resterande produkterna importerar vi själva. När butiken slår upp sina portar är det gott om folk i kö som vill ta sig en titta på Skäggetorps senaste tillskott bland statsdelens livsmedelsbutiker.