• Inte samma mamma men kanske samma optiker. 500 mil tog sitt namn efter två skotska bröder. Foto: Pressbild

500 mil med Christel Valsinger

Med nya bandet 500 mil har hon och Anna Charlotta Magnusson skapat en liten hype kring sin refrängstarka pop. Att de båda journalisterna skulle jobba ihop var liksom självklart och bara en tidsfråga. I sommar har de, tillsammans med ytterligare musiker, spelat både i Norrköping, Tranås och på Storsjöyran i Östersund. Men hur kom det något kryptiska namnet till?

Skotska bröder

– Vi har båda stora brillor och när vi tog bilder på oss själva så upptäckte vi att vi såg ut som det skotska tvillingparet Reid i The Proclaimers som då också har väldigt stora glasögon. Deras största hit var en låt som hette just "500 miles" och då var liksom namnet klart, säger en lite trött Christel Valsinger då kvällen och natten blev sen efter ett gig i Tranås med liveversionen av 500 mil.

Vilka är det då som är er publik?

– Vi hade nog trott att vi skulle hitta vår publik bland kvinnor i ålder mellan 40 och 50 år. Visst har vi en publik där men många rockkillar i 50 års ålder verkar gilla det vi gör vilket både är lite smickrande och konstigt, säger Christel Valsinger som liksom Anna Charlotta gillar The Bangels och Kim Wilde, popmelodier och stämsång.

Både Christel och Anna Charlotta är journalister. Detta innebär inte direkt något positivt.

– Många kan ju undra varför de där två ska ta en massa plats och om vi kan spela och så vidare. Jag lirade ju i The Pusjkins under många år och Anna Charlotta har skrivit texter till olika, främst till barn, och även sjungit i band tidigare. Så musik är liksom inget nytt för oss, avslutar Christel Valsinger och ser fram mot ytterligare spelningar med 500 mil.