• Sahar Ratisi och Marie Aktö släpper in ungdomarna. Foto: Tommy Pettersson

500 ungdomar på audition

Det kom strax över 500 ungdomar på audition vilket betyder att Stångåstadens stora ungdomsrekryteringsdag har slagit rekord igen.

Förra året kom det drygt 400 personer som sökte jobb. I år växte köerna av förväntansfulla ungdomar ännu längre framför Tornet på lördagsmorgonen.

95 jobb tillgängliga

Det blev en för många spänd audition för att få ett sommarjobb men alla var vid gott mod när de väntade i kylan. Vid rekryteringen fick ungdomarna möjlighet att presentera sig och ta ett första steg mot ett sommarjobb hos Stångåstaden.

Stångåstaden, Studentbostäder och deras entreprenörer har ett hundratal jobb att erbjuda i sommar.

Alla ungdomarna som var där blev intervjuade av någon av representanter från Stångåstaden till och med högsta bossen Fredrik Törnkvist var där och frågade ut.

Coacher på plats

Nytt för i år var att det fanns  coacher från företaget Paragera på plats som ger tips och råd inför intervjun. Stångåstadens projektledare Sahar Ratisi gick runt och såg till att allting flöt på.

– Jag jobbar som marknadskoodinator och vår  marknadsavdelning tillsammans med HR arrangerar det här arrangemanget. I år har vi en minimässa med oss själva samt vår entreprenörer som informerar om vår verksamhet. Vi har semestervikariat och sommarjobb hos entreprenörer att erbjuda. Ungefär 95 jobb ska besättas, berättade Sahar Ratisi.