• Lena Belkner höll i visningen och hade til och med ordnat med underhållning. Foto: Tommy Petterson
  • Det var trångt om utrymmet vilket visar på hur populärt boendeformen är. Foto: Tommy Pettersson
  • Karin Brinkby från Stångåstaden sken ikapp med solen och visade in besökarna. Foto:Tommy Pettersson

55 plus boende alltmer populärt

Mer än 150 personer besökte Ryd i lördags för att ta del av den satsning som Stångåstaden gjort på att renovera hyresrätter inom bolagets boendekoncept Fördel 55+.

På Mårdtorpsgatan i Ryd Centrum kan de som är över 55 år får ett bekvämt boende dels är nära till service, naturen och ett umgänge i en gemenskaphetslokal.

Upplev fördelarna i centrum

De flesta besökande var i åldern 55 år och uppåt men det var även några yngre personer som var nyfikna och ville titta på lägenheterna inför framtiden eller för sina föräldrars skull.

– Vi är jättenöjda med vår visning eftersom alla har varit genuint intresserade av vårt 55+ boende både här i Ryd och på våra andra ställen. Idag har vi åtta 55+ boenden i Linköping med drygt 300 lägenheter sammanlagt. Vi skulle kunna ha ännu fler lägenheter i det här konceptet för efterfrågan är jättestor, säger Lena Belkner som är på Stångåstadens för det koncept som kallas Fördel55+.

– Här i Ryd har vi ettor och tvåor samt en trea. De boende har även tillgång till ett gemensamhets utrymme och en övernattningslokal om man vill ta emot besök från barn och barnbarn.

Fördel Ryd

I området finns även goda kommunikationer med omvärlden både kollektivt men även gång- cykelavstånd till innerstaden. Ryd Centrum är ett stadsdelscentrum som är byggt i början av 1970-talet och innehåller bland annat en galleria på cirka femtusen kvadratmeter. Butikerna som finns i gallerian hyr av Stångåstaden äger fastigheten. Hyresgäster är också Folktandvård som driv av Region Östergötland och en Fritidsgård, Ung Puls i Ryd, som Linköping kommun driver.