• Så här taggade var de barn som var med på förra årets ”Vasalopp”. Foto: Anette Aithal
  • Sarah Persson är lovande i skidorientering. Foto: Anette Aithal
  • Drygt 40 barn ställde upp förra året. Blev det lika många i år? Foto: Anette Aithal

600 meter långt Vasalopp

Åtvidabergs Idrottsförening har flera sektioner och den minsta är skidsektionen. Nu hoppas de på att snön och kylan ska få flera att intressera sig för att susa fram på skidor.

ÅIF:s skidsektion är föreningen minsta, det berättar Anette Aithal som är aktiv i densamma.

– Vi är kanske tio aktiva eldsjälar som gör i princip allt. Vi spårar bland annat upp de skidspår vi har vid Bysjön och det 7,5 kilometer långa spåret vid golfbanan. Jag vet att våra spår är mycket uppskattade och att det kommer till och med folk från Linköping för att åka här, fortsätter Anette Aithal.

Upptäck skidåkning

– Det vore kul om flera upptäckte oss och hur roligt det är med skidåkning i stort och just här i Åtvidaberg i synnerhet. Det vore särskilt roligt om vi kunde få de unga att komma till oss och för att väcka deras intresse så har vi arrangerat ”Barnens Vasalopp”. Förra året var det en jättesuccé med härligt väder och hela 40 glada barn, säger Annette Aithal då vi pratas vid några dagar innan årets upplaga av ”Barnens Vasalopp” ska gå av stapeln med allt vad det innebär av vätskekontroller och bitande kyla på den 600 meter långa banan. Väl i mål får alla som varit med var sin medalj.

Alla får medalj

– Hur det blir nu på söndag vet jag inte och om snön inte är kvar så har vi ett nytt datum för loppet som är söndagen den 9 februari. Om det inte finns snö då så får vi springa istället, berättar Anette Aithal vidare. Trots att man inte är så många aktiva i föreningen så har man en stjärna eller lovande talang och det är Sarah Persson som anses mycket lovande i skidorientering där hon vann DM i överlägsen stil.