75 år i Tannefors

Tannefors Manufaktur har funnits sedan 1938 och i 55 år på samma adress. Louise Axenborg och maken Erik har drivit familjeföretaget sedan 1975 och säger sig känna de flesta av sina kunder.

Precis som alla övriga butiker i Tannefors så är Tannefors Manufaktur en liten butik långt borta från klädkedjor som Dressman och H & M och drivs av en familj eller enskild person.

– Här sätter vi servicen först och eftersom vi har funnits på plats så länge, vi är till och med Linköpings äldsta klädbutik, så kommer det in kunder från fyra generationer, berättar Louise Axenborg när vi kliver in över tröskeln till den välsorterade klädbutiken. Hon tänker en stund och fortsätter:

- Det är faktiskt bara Norins Ost som har funnits i stan längre än vi!

Kläder för generationer

– Här kan alla hitta kläder, från 18-årigen som vill ha en topp till 92-årigen som behöver något nytt i garderoben, säger Louise Axenborg och vittnar om att även hon, som så många andra av de lokala handlarna, känner de allra flesta av sina kunder, något hon tycker är väldigt bra.

– Många kunder vet bara att de behöver förnya sin garderob men inte med vad utan de brukar lita på mig och vad jag plockar fram till dem.

Butiken för både herr och damkläder. Men när man startade så innehöll sortimentet även sybehör av alla de slag. Det har man inte längre men väl en så pass enkel sak som näsdukar tillhandahålls och vid en närmare kontroll så visar det sig att näsdukar kan vara lite knixigt att få tag i; om de inte är av papper vill säga. Även försäljningen av barnkläder upphörde för tio år sedan.

Personligt

– De flesta av våra kunder åker hit från hela stan även om många kommer från Tannefors. Många har verkar ha tröttnat på att åka ner till Tornby där det blir mer opersonligt. Jag tycker att just personlighet är väldigt viktigt och att man tar hand om varje kund, säger Louise Axenborg och får medhåll av sin make Erik som varit och plockat med herrkläderna.