• På söndag spelar ÅBK hemma på Kopparvallens isbana mot Lesjöfors IF. Foto: Fredrik Andersson
  • Snart hoppas man kunna ta en plats i Allsvenskan igen. Foto: Fredrik Andersson

ÅBK vill upp igen

Åtvidabergs bandyklubb ÅBK tar nya tag efter att ha åkt ur Allsvenskan i våras. Med duktiga lokala talanger hoppas de åter kunna ta en plats i Allsvenskan inom ett par år.

– Att vi åkte ur beror på att vi inte hade tillräckligt med erfarenhet. Två personer har lämnat oss, bland dem Victor Gustavsson som flyttat till Norge. Till hösten kom dock fyra nya personer till laget, Martin och Simon Skoogh, Jesper Strömberg och John Sjödin. Samtliga Åtvidabergskillar som återvänt till orten, säger Anders Karlsson som arbetar ideellt i klubben och är ansvarig för a-laget.

Ska ligga i toppen

Första matchen för a-laget gick sådär, men andra matchen gick desto bättre.

– Vi var ett enormt steg bättre under andra matchen. Vårt mål är att vi ska ligga i toppen av serien, säger han.

Säsongen började i slutet av november och pågår till och med februari. Sista matchen är borta mot Nora den 22 februari. Innan dess får laget många matchtillfällen och nu närmast är det hemmamatch på Kopparvallens isbana mot Lesjöfors IF på söndag.

Blandat b-lag

Inom klubben finns en rad olika lag: ett a-lag, ett b-lag och flera ungdomslag. A-laget spelar numera i division 1 och b-laget spelar i division 2.

– I b-laget är det en blandning mellan yngre spelare i 14-årsåldern och äldre spelare som kan lära dem och få dem att utvecklas. I a-laget har vi många egna produkter och många är i 20-årsåldern, berättar Anders Karlsson.

Tjejer framöver

Än har inte ÅBK något renodlat tjejlag, även om klubben har flera kvinnliga spelare.

– Vi har inget tjejlag men vill gärna bilda ett. Inom ett par år hoppas vi kunna lyckas med det, säger Anders Karlsson och nämner klubbens Cajsa Johansson, Wilhma Lindholm och Emelie Åkerlund som för tillfället läser på bandygymnasiet i Nässjö.