• Sista helgen i maj kommer Swedish action games till Tinnis. Foto: Fanny Miles

Actionsportfestival på Tinnis

Det blir fartfyllt på Tinnis sista helgen i maj då Swedish action games tar plats på badet för första gången. 48 timmar av wakeboard, skateboard, inlines och Linköpings första swimrun är lite av det actionfyllda utbudet.

Tinnerbäcksbadet fylls av musik, sport och tävlingar och arrangörerna lovar en häftig och fullspäckad folkfest.
– Jag är ju upphovsmannen till den gamla hippiefesten i Linköping som gick för många år sedan. När folk begav sig hemåt efter festen var det många som smet in på Tinnis och då insåg jag vilken fantastisk arena Tinnerbäcksbadet faktiskt är. Åren gick och jag ägnade mig åt annat ett tag men så nu tycker jag att det är dags att anordna den här typen av festival på området, säger Niklas Hyland som arrangerar Swedish action games tillsammans med Arenabolaget. Dessutom står han bakom actionsportevenemanget X-games, en god merit inför majhelgen.

Göta kanal mot Tinnis

För tio år sedan var platsen för folkfesten Söderköping med Göta kanal som arena. Niklas Hyland själv brukade åka wakeboard på kanalen. Men nu är det centrala Linköping och Tinnerbäcksbadets tur.
– Linköping är en stad som alltid hållit i actionsport men då på arenor utanför centrum. Tinnis är en perfekt plats med det centrala läget dit man både kan gå och cykla till, menar Niklas Hyland.

Skateboardtävling

”Dödshoppet” ner i vattnet på kickbike, cykel, skateboard eller inlines, en kabelbana för wakeboardåkare, musikuppträdanden och DJ:s. Det är ingen idé att hålla igen på evenemanget. – Vi anordnar en skateboardtävling med Nordens bästa skateboardtjejer som tävlar om en rekordstor prissumma. Det är värt att uppmärksamma, påpekar Niklas Hyland. Arrangemanget kommer dessutom att tv-sändas. På vilken kanal är än så länge inte officiellt.