• På Kopparvallen kan det ibland gå hett till och det är här ÅFF kämpar mot de andra lagen i Allvenskan. Foto: Patrik Ekström

ÅFF blir bara bättre

ÅFF verkar ha tagit ett rejält tag om fotbollens allra högsta serie och nu siktar tränaren Peter Svärd på att laget ska bli ännu bättre.

De närmaste matcherna kommer att bli avgörande för ÅFF och för hur resten av säsongen kommer att se ut.

– Det är så väldigt jämnt om man tittar på tabellen och det skiljer bara några poäng mellan flera av lagen. De närmaste matcherna kommer att ha väldigt stor betydelse för de olika lagen och avgöra i vilken del av tabellen de kommer att finnas när säsongen sedan lider mot sitt slut, säger Peter Svärd, tränare för ÅFF:s A – lag och fortsätter:

Utvecklar spelet

– Jag tycker att vi ständigt blir bättre och utvecklar vårt spel. Vi har verkligen förbättrat vårt anfallsspel och vi är helt klart ett bättre lag nu än vad vi var i början av säsongen, säger den välmeriterade tränaren.

ÅFF är som bekant en liten klubb och därmed kanske man inte riktigt kommer upp i de budgetar som de stora drakarna har. Men det ser inte Peter Svärd som ett problem.

– Det stämmer att vi inte alls har så mycket i budget som de allra största klubbarna men i det här fallet kan det vara så att kvalitét faktiskt går före kvantitet. Det gäller att hantera de pengar man har så att de ger maximal utdelning och på ett klokt sätt. Jag tycker nog att vi gör det och detta utan att tumma på spelarmaterialet, avslutar Peter Svärd som säger att han känner ett stort stöd från östgötarna i allmänhet och åtvidabergarna i synnerhet.