• Efter många års fotboll på elitnivå för Daniel Hallingström och Kristian Bergström är det nu bubbleballs som gäller.

ÅFF-legendarer fortsätter att hålla bollen i luften

Efter 16 respektive 20 år som elitfotbollsspelare för Daniel Hallingström respektive Kristian Bergström så gav de båda beskedet under hösten att det är slutspelat på hög nivå. Men bollen släpper de inte. Nu gäller bubbelboll för de två ÅFF-ikonerna.

Daniel Hallingström och Kristian Bergström har spelat elitfotboll på elitnivå i 16 respektive 20 år. I höstas gav de två ÅFF-legendarerna beskedet om att de lägger av. Men de släpper inte bollen helt och hållet. Nu har de båda startat upp företaget TeamInspire Östergötland AB.

– Vi är än så länge i uppstartsfasen. Tolv bollarna är inköpta och nu är det planering som gäller, säger Kristian Bergström.

Lång erfarenhet

– Tillsammans har vi lång erfarenhet av att jobba i grupp och tror att betydelsen för trivsel och framgång ligger i en stark gemenskap, säger Daniel Hallingström.

Och vad är det då för bollsport de båda trogna ÅFF:arna nu ska introducera i länet och till en början i Åtvidaberg och Kisa.

Jo, det är bubbleboll som tar fotbollen till en roligare nivå genom att placera spelarna inuti en stor bubbla gjord av transparent plast.

Kroppskontakt

– Våra bubbleballs och utrustning är testade och håller marknadens bästa kvalité, säger Daniel Hallingström.

Bubbleball spelas precis som vanlig fotboll med undantag att kroppskontakt inte bara är fullt tillåtet utan även gör det ännu roligare.

– Bubbleball är en rolig publiksport som lockar till mycket skratt och som är intensiv med mycket närkontakt, säger Kristian Bergström.

Kompisgänget

Matcherna spelas i femminutersintervaller och antalet spelare kan variera från fyra till sex per lag.

– Man kan spela bubbleballs året om, på en gräsmatta, konstgräsplan eller inomhus i en sporthall. Det är en rolig och bra aktivitet för företag, föreningar eller kompisgänget, säger Daniel Hallingström.