• Flggan och glädjen stod i topp en dag som denna. Foto: Patrik Ekström
  • Tom Skarin var nöjd och glad över att man fått en ny mötesplats i Linköping. Foto: Patrik Ekström
  • Det bjöds på ÅFF-tårta dagen till ära. Foto: Patrik Ekström
  • Tröjor kan man också köpa i butiken. Foto: Patrik Ekström
  • Paul Lindvall och Jan Svensson invigde. Foto: Patrik Ekström

ÅFF öppnar center mitt i Linköping

ÅFF tar klivet in i Linköping och detta av flera skäl men mest för att Linköping är strategiskt viktigt för klubben.

Av 22 spelare i ÅFF:s A-trupp så bor hela 17 i Linköping. Bara det en viktig faktor när ÅFF nu tar ett kaxigt steg in i Linköpings hetluft. Tom Skarin, gammal spelare i klubben, vice ordförande och ansvarig i just marknadsföringsfrågor, är glad när nu ÅFF Center på Platensgatan är färdigt att tas i bruk.

Köpa biljetter och mera

– Vi har haft det här i tankarna under ganska lång tid. Det är inte bara en arbetsplats för våra säljare utan även öppet för dem som vill köpa tröjor och annat ÅFF–relaterat, eller biljetter till en kommande match. Eftersom många av lagets spelare bor i Linköping så kan man möta dem här, kanske ta en fika och prata om matcher som har varit och sådana som kommer. Det är också en viktig del av verksamheten, att vi interagerar med linköpingsborna. Redan nu har vi många linköpingsbor som håller på ÅFF och kommer på matcherna. Men det kan alltid bli flera.

25 procent årskort

– Får jag tippa så är det runt 25 procent av årskorten som köps av någon som bor i Linköping, menar Anders Herge, marknadschef. Åtvidaberg ligger sedan något år på en stabil övre halva av tabellen och är numera ett etablerat lag efter flera framgångsrika sektioner. 2010 åkte man dock ur efter att man gått upp. Av detta drog man flera lärdomar. Bland annat hur viktigt det är med en fungerande organisation bakom laget.

Mera sponsorer

– Det är självklart att vi vill kunna teckna ännu fler sponsorkontrakt och att detta är ett av syftena med att öppna i Linköping. Det är dock inte hela sanningen och i min värld så öppnar det sig flera möjligheter för olika event man kan göra här. Bland annat skulle man kunna se matchen på storbild och kanske äta en bit mat. Men det får framtiden utvisa, avslutar Tom Skarin, vice ordförande i ÅFF.