• ÅFF får ett tillskott på 500 000 kronor så de kan fortsätta att spela i högsta serien. Foto: Tommy Pettersson

ÅFF viktigt för Åtvidaberg

Att det gått bra för ÅFF på planen är inte att tvivla på. Däremot har det gått betydligt sämre när det kommer till det ekonomiska. Nu får föreningen ett tillskott på en halv miljon kronor av kommunen.

Lennart Haraldsson är kommunstyrelsens ordförande och han tycker att ÅFF är viktiga för Åtvidaberg som kommun och ort.

– När det kommer till att sätta Åtvidaberg på kartan så är ÅFF helt i en klass för sig och det är ingen förening eller sport som ens kommer i närheten av vad ÅFF gör för vår kommun. Att vi nu skjuter till 500 000 kronor gör att vi undanröjer den värsta krisen och även så att man får fortsätta att spela i den allra högsta serien.

Ingen förlustgaranti

Dock blir det inget av med den förlustgaranti på en och en halv miljon som det tidigare talats om. Detta fick man veta vid sittande bord under tisdagens möte. Kommen har under det gångna året gett klubben ett sponsringsbidrag på 100 000 kronor samt även nära på två miljoner avseende främst fotbollsgymnasiet men pengarna är även avsedda för drift och hyra av föreningens anläggningar.

– De här pengarna tas inte från något annat håll utan det är pengar som finns för sådana här händelser, avslutar Lennart Haraldsson.