• Johan Jureskog.

AG till Johannes kök

S8Gruppen som består av bland annat 1854, Johannes kök och Storan, med Johannes Soner i spetsen, lanserar nu ett nytt restaurangkoncept där man för en kväll förvandlar Johannes kök till Restaurang AG.

Restaurang AG i Stockholm är vinnare av årets köttkrog 2012, 2013 och 2014 och det är i mångt och mycket stjärnkocken Johan Jureskog som bidragit till utmärkelserna.

George Kaponis

Den 10 mars kommer Sveriges bästa köttkrog AG och en av landets ledande kockar på besök och då kan Linköpingsborna under en utvald kväll avnjuta en hejdundrande matupplevelse för alla köttälskare.

– AG gör ett unikt gästspel på Johannes Kök när kock, barpersonal och inte minst Jureskog själv kommer för att visa upp sina färdigheter. Stjärnkocken kommer att hålla i en introduktion för alla gäster, berättar Johannes Soner och fortsätter:

– Bakom baren kommer vi att hitta George Kaponis från AG:s prisbelönta bar tillsammans med S8Gruppens egna dryckmanager Thobias Pettersson. Men viktigast av allt - det dukas upp till en fullspäckad matupplevelse med flera rätter i kontinental socialdining-anda. Vad sägs om AG:s egna entrecote och clubsteak? Eller tartar på hängmörat fett med löjrom och brioche?

FAKTA:

Johan Jureskog driver AG och Rolfs Kök i Stockholm.

Han var med i kocklandslaget under åtta år, som vann guld 2004 och han har tidigare jobbat på ställen som Ulriksdals Wärdshus, Gondolen och på flera stjärnkrogar i Paris.

I bokhyllorna figurerar han med kokboken 24 timmar, som tog fem år att sammanställa, tillsammans med fotografen Joel Wåreus.