• Ann-Sofie Nord är en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Äldredagen firar 20 år

Ett mycket uppskattat inslag i kommunens verksamhet är den så kallade Äldredagen som nu genomförs för 20:e året i rad.

Äldredagen kommer återigen att hållas på Konsert och Kongress i höst. Från början var utbudsdagen förlagd till det nu konkursade Folkets Park.

Må väl

Årets äldredag genomförs den 19:e september och man firar 20 års jubileum i år. Temat denna gång är för Äldredagen ”Må väl till kropp och själ”.

Kommunens egna verksamhet i form av Leanlink, enheten Kultur och Fritid för Äldre, har slutit ett avtal med äldrenämnden om att anordna äldredagen i samverkan med intresseorganisationer och utförare. Planeringen har pågått sedan februari i samverkan med pensionsföreningarna i Linköping. Äldrenämnden har i avtalet med Leanlink avsatt 150 000 kronor för att genomföra äldredagen 2013.

– Det känns bra att vi får pengar för at genomföra Äldredagen igen för det är ett mycket populärt inslag i vår verksamhet, säger Ann-Sofie Nord som är projektledare i Leanlink.

Brett program

Med reservation för oförutsedda skeenden finns det ett digert program med bland annat musikprogrammet Swing it igen, Alice teaterföreställningen Cabaret Livslinjen, modevisning, paneldebatt om färdtjänst och aktivitet med Korpen respektive Friskis & Svettis. Utställare finns på plats hela dagen för att syftet med äldredagen är att ge information om äldreomsorg, kunskap om olika aktiviteter, inspirera till att delta i aktiviteter, informera om förebyggande arbete gällande skador i hemmet samt att möjliggöra gemenskap och social samvaro för besökarna.