• 102-åriga bloggerskan Dagny Carlsson menar att man måste följa med i utvecklingen.Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Många ville prova på gympan. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Flera utställare fanns på plats. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Clas Aglert hjälpte till i datakiosken. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Kerstin Berggren tycker att det är fint att Äldredagen har ett stort utbud. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Äldredagen lockade till skratt

102-årig bloggerska på besök

Under Äldredagen var Konsert och kongress fullt av människor. Bland annat besökte de datakiosken, gympade, dansade och lyssnade på Dagny Carlsson, en 102-årig bloggerska.

När hedersgästen Dagny Carlsson berättade om sitt bloggande var det många som applåderade och skrattade högt. Allt började den dagen då Dagny Carlsson fick en gammal dator, när hon var 93 år.

–Ingen av oss var redo för skroten, säger hon.

När Dagny Carlsson var på datorkurs kom hon på att hon ville lära sig att blogga, eftersom hon en gång hade en dröm om att bli författare. I dag har hennes egen blogg, www.123minsida.se/Bojan, över 320 000 besökare.

–Jag har ganska mycket humor, många säger att bloggen är jätterolig. Jag ironiserar över allt som händer i samhället och om mig själv, berättar Dagny Carlsson.

Följa med i utvecklingen

Dagny Carlsson har varit gästbloggerska för Vårdguiden 1177, och nu är hon även gästbloggerska för Skandiabanken där hon får betalt för att skriva.

–Det är inte riktigt lika roligt att blogga när man får betalt, när jag skriver min egen blogg behöver jag inte ha några hämningar.

Utan datorn tror Dagny Carlsson att hon skulle vara isolerad.

–Datorn är ett måste i vår tid, man måste följa med i utvecklingen, menar Dagny Carlsson.

Datakiosk

I datakiosken kunde besökarna få hjälp med dator, surfplatta och mobiltelefon av personal från den ideella föreningen Resurspoolen.

–Några har problem med datorn hemma, så jag har tipsat om hur de kan fixa det. Och så har jag hjälpt en person med att sätta på mobiltelefonen, säger Clas Aglert från Resurspoolen.