• Roger "Älgen" Mellerskog och Simon Wannes framför spelbutiken i Gränden. Foto: Tommy Pettersson

Älgen delade på fyra och en halv miljon

Med tio andra andelsägare

Roger "Älgen" Mellerskog var en av de lyckliga andelsägarna till en riktig storvinst till Linköping i helgen där man vann och delade på 4 479 491 kronor på V75 vilket gav ungefär 70 000 kronor per skalle.

I lördagens V75-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på sju rätt. En andelskupong inlämnad hos Grändens Spel & Tobak som lyckades pricka in sju rätt gav hela 4 479 491 kronor.

Inte första gången

Andelskupongen som vann storkovan kostade drygt 2 000 kronor och kupongen innehöll förutom 6,4 rader med sju rätt även 160 rader med sex rätt och 1452,8 rader med fem rätt.

I söndags rådde det feststämning i spelbutiken men också en behärskad fokusering på spelet kring Elitloppet på Solvalla som ägde rum i söndagseftermiddag.

Det vinnande systemet var sålt i 64 andelar vilket innebär att varje andel är värd 69 992 kronor och systemet innehöll två så kallade spikar i ogarderade lopp.

Roger Mellerskog som hade andelsresultat på flera nivåer ville inte riktigt berätta om det totala vinstbeloppet för sin del men han passade på att hylla spelsystemets konstruktörer,

Magnus Kvist anställd på Spelbutiken och ägaren Simon Wannes.

– Jag kör ihop med en kompis stadigt varje onsdag och lördag både V 86 och V 75. Vi fick även in en V 86 vinst för en månad sedan.

Jag har tippat trav här i över tre år men har nog spelat sedan Simon öppnade och det lönar ju sig tydligen, säger Roger "Älgen" Mellerskog glatt.

67 miljoner som mest

Simon Wannes och hans fru Naima startade butiken för 22 år sedan och man har haft travspelet lika länge. Det är Simon och hans anställde Magnus som konstruerar spelsystemen med viss framgång kan man tillägga.

För tio år sedan kammade man hem fem miljoner i ett andelssystem som tio personer den gången fick dela på vinsten.

Det var inte enbart Älgen och hans kompisar som lyckades på Solvalla i lördags.

En andelskupong som även den kostade över 2 000 kronor inlämnad hos Grändens Spelbutik gav 154 660 kronor.

Andelskupongen som lyckades pricka in sex rätt var sålt i 54 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 2 864 kronor och kupongen innehöll förutom 32,4 rader med sex rätt även 356,4 rader med fem rätt.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor som delades ut 27 februari 2010 då V75 kördes på Axevalla.