• Paul och Annika Lindvall stod som värdar vid födelsedagen.

Alla var där

Vid livets middagshöjd

I fredags var det stor baluns med över 200 personer i Stadshuset och denna gång var det inte kommunfullmäktige som hade sammanträde utan det var istället kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall som firade sin femtionde födelsdag.

Alla var där. Näringslivsföreträdare från små och stora företag i regionen, representatnter från linköpings arenaidrotter ingen nämnd ingen glömd, Partikamrater och oppositionspolitiker från hela länet och byggherrar med Fredrik Lundberg i spetsen. Presentbordet dignade av presenter av skiftande karaktär och innehåll. Kommunalrådssekreterarna och hustrun Annika Lindvall hade fullt sjå med att ta emot gäster, korka upp cider och se till att alla gäster trivdes.

Född på BB i Västervik

Lindvall föddes i Västervik för ett halvt sekel sedan men flyttade sedan till mitten av Östergötland, det vill säga till Mjölby, där han satt som ersättare i Fritidsnämnden ett tag.

Det småländska påbrået gör sig starkt gällande i både arv och gärning. Hans pappa var journalist och mamman kommer från Frödingetrakten, orten med ostkakor som signum.

Lindvall gick sedan och drog benen efter sig uppe på  I 4:a men tog ingen nämnvärd skada av den sejouren. Han läste senarepå universitetet i Linköping och det var där han började att intresserade sig moderata idéer. Resten är sådant som kommer att skrivas om i lokalpressen så småningom.

– Ja, jag får väl börja fundera på vad jag vill bli när jag blir stor, säger Lindvall med glimten i ögat när han försäkrar i nästa andetag att han inte kommer att dra på sig ett skinnställ och köpa en Harley Davidson i alla fall inte i en nära framtid. 

Leder Alliansen

Paul Lindvall har lett alliansen i med och motgång det senste decenniet och han har inga planer på att hoppa av kommunalpolitiken. Han har suttit ett antal år i kommunstyrelseordförandestolen och vill fortsätta att göra det även efter 2014 års val. Det blev inget Europaparlament för Linköpings starke man när han torskade i provvalen i våras  men han verkar inte vara ett dugg ledsen för den skull utan känner tvärtom att han nu kan sastsa för fullt inför kommunvalet 2014 istället. Vad är väl en plats i ett jättestort internationellt parlament, där det finns en uppenbar risk att man hamnar i anonymitetens skugga, mot en ledande roll i en svensk snabbt växande kommun.

 – Vi står inför stora utmaningar och har att förverkliga det nya resecentrumet och den stadsdel som ska växa fram där. Vi har Vallastaden BO2016 och andra tuffa utmaningar inom skola och omsorg, säger Lindvall med politiskt glöd i blicken. Lindvall är gift med sin bättre hälft Annika och de har fyra pojkar, två katter samt en hund.

Fotonoten i sammanhanget är väl att moderata komunalrådet är helt fanatiskt intresserad av  Rysk nittonhundratalslitteratur. Han sägs kunna rabbla alla namnen på personerna i Bröderna Karamasov av  Fjodor Dostojevskij utantill. Tilläggas kan också att den av Lindvall inköpta maten som blev över efter festen gick till Stadsmissionen.