• Andreas Norlén, Finn Bengtsson och Betty Malmberg besökte Åtvidaberg. Foto: Tommy Pettersson

Alliansen pratade jobb på Sandelius

Alliansens riksdagskandidater besökte i tisdags Åtvidaberg och Sandelius konditori. Överst på dagordningen stod ungdomsjobben.

I tisdags besökte moderatrena Andreas Norlén, Finn Bengtsson och Betty Malmberg tillsammans med folkpartisten Mathias Sundin, Kristdemokraternas Manus Oscarsson, och centerpartisten Staffan Danielsson Åtvidaberg och två arbetsplatser där man anställt ungdomar för att lyssna på hur de åtgärder Alliansen vidtagit för att minska ungdomsarbetslösheten.

-Vi besökte även Vadstena och Kolmården som även anställer unga, berättar riksdagsmannen Andreas Norlén och fortsätter:

– Socialdemokraterna vill ta bort mycket av de åtgärder som vidtagit för att minska ungdomsarbetslösheten och göra det lättare för att ungdomar att ta sig in på arbetsmarknaden. Vi har bland annat sänkt restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften om man anställer en ungdom.

Sänkte moms och arbetsgivaravgiften

– Beräkningar från Riksdagens utredningstjänst visar hur Stefan Löfvens och Socialdemokraternas förslag om höjda arbetsgivaravgifter för unga skulle slå mot ungdomsjobben i Åtvidabergs kommun. Höjda arbetsgivaravgifter för unga skulle leda till ökade kostnader med över 11~miljoner kronor per år för arbetsgivarna i Åtvidabergs kommun, en kostnadsökning som motsvarar årslönen för drygt 35 heltidsanställda ungdomar, säger Alliansens riksdagskandidater, menar Andreas Norlén vidare och berättar han samtidigt att han tycker att det är viktigt att besöka de arbetsgivare som anställt unga och då enligt de nya villkor som Alliansen drivit igenom.

– Alliansens mål inför kommande mandatperiod är i stället att höja sysselsättningen så att alla som vill och kan arbeta ska ha ett jobb att gå till, säger alliansföreträdarna med Andreas Norlén i spetsen.