• Herrgården har en fantastisk vy över Hokasjön. Foto: Hooks Herrgård
  • Här kan du koppla av i den 1300 kvm stora spaanläggningen. Foto: Hooks Herrgård

Allt i ett med herrgårdskänsla

Vid Hokasjön, strax söder om Jönköping, har Hooks Herrgård blivit den naturliga mötesplatsen för privatpersoner och konferensdeltagare. Här erbjuds möjlighet till ett fridfullt golfspel, avslappnat läge i ett återhämtande spa och tillgång till moderna konferenslokaler.

Sedan 1963 har familjen Edberg hälsat gästerna välkomna till deras trevliga anläggning i Småland. Herrgården var tidigare ett pensionat och på 30-talet byggdes de första fyra golfhålen. Golfbanan blev då den tolfte i landet. Sedan dess har anläggningen förknippats med just golfen. På senare år har även konferenslokaler samt ett spa blivit till. Målet är nu att lägga lika mycket fokus på alla delarna. Golf, konferens och spa.

Överträffa förväntningar

År 2022 har Hooks Herrgård en vision. De vill kunna titulera sig som norra Europas bästa golf, spa- och konferenshotell. Anläggningen har fått goda recensioner och ser ”mun till mun” metoden som den bästa reklamen när det gäller att locka nya besökare.

– Vi vill leverera en helhet och överträffa kundernas förväntningar så att de pratar gott om oss, säger Therese Edberg, marknadskoordinator på Hooks Herrgård.

På anläggningen finns två golfbanor, 20 konferensrum samt 105 hotellrum.

– Under några år har ett antal renoveringar skett. Bland annat så är cirka 75 procent av hotellrummen renoverade och jättefräscha, säger Therese Edberg.

Det finns också, förutom golfbanorna och spaanläggningen, fler aktiviteter att tillgå. Exempelvis gym, cyklar, kanoter, båtar, swimmingpool och en motionsslinga. Under vistelsen kan man även tillgodose sig med mat från herrgårdens restaurang. Restaurangen har nyligen öppnats upp för gäster som inte är bosatta på hotellet.

”Mitt i smeten”

Hooks Herrgård ligger bara ett par mil söder om Jönköping. Tack vare sitt läge har anläggningen besökare från olika delar av landet.

– Vi ligger mitt i smeten kan man säga. Herrgården ligger mellan Göteborg, Malmö och Stockholm. Det ser jag som något positivt eftersom vi då får gäster från olika storstäder. En vän tipsar en annan och så vidare, säger Therese.