• Ljuslyktor finns det gott om i butiken, både hängande och stående. Foto: Julia Kimell
  • Annette Ekenblom driver inredningsbutiken Chrianne i Tannefors. Där blir det fiskdamm på Tanneforsdagen. Foto: Julia Kimell

Allt ljus på Chrianne

Ljuslyktor, vaser och vackra dekorationer. För nitton år sedan startade Annette Ekenblom och hennes dotter Christina den populära inredningsbutiken i Tannefors, men först låg den i Skäggetorp. Namnet Chrianne är, som den uppmärksamma upptäcker, en sammankoppling av mor och dotters namn.

De är nöjda över läget i Tannefors, där det är lätt att komma med bil och stanna utanför butiken.

– Det är verkligen jättebra här, och smidigt. Nu börjar folk hitta hit igen efter allt grävarbete. Dessa 19 år har vi hållit fast vid vår idé och har något för alla åldrar, smaker och plånböcker, säger Annette Ekenbom.

Ljuskollage

Det de säljer mest av är ljus och ljusarrangemang, vackert inpaketerat. Det finns fina ting i smide, glas och porslin och allt däremellan. Särskilt produkter från de danska leverantörerna är Annette stolt över. Och Bukowski-nallarna, som är härligt mjuka.

– Barnen älskar dessa!, intygar Annette, som driver butiken med en tjej som jobbar 75 procent.

Chrianne blev utsedd till årets butik 2010, för sin goda service och breda sortiment. De anordnar inspirationskvällar nu och då med dryck och tilltugg, nu närmast blir det höstens dukningar med servettvikningar och paketinslagningar.

På den ofta så välbesökta Tanneforsdagen blir det fiskdamm utanför, både för barn och vuxna. I år klär två tjejer ut sig till vilda djur. Tillsammans med grannen bjuder de på något gott att äta och i butiken blir det tävling.

Inredningskoll

– Tidigare Tanneforsbor brukar ta med sig barn och barnbarn hit.

Den mångfacetterarade butiken har många stilar, och Annette tycker det är ganska svårt att veta vad som ska köpas in.

– På 70-talet var det lättare. Då skulle nästan allt vara orange. Där är vi lite grann tillbaka, att det är inne med orange. Men det finns så många andra trender också: koppar, metall och guld ihop med silver och svart. Vitt likaså, och det nordiska lite djuriska med horn, ugglor och renfällar. Jag brukar fråga stamkunderna vad de vill ha och vad de gillar.