• Kollegorna Kristina Grahm och Kerstin Thörnblad är två av hjärnorna bakom den nya utställningen. Foto: Dennis Petersson

Allt om bröd på magasinet

Nu har en ny, lite mer matig, utställning gjort entré i Gamla Linköping på Curmanska Magasinet. Kunskapens blickar riktas den här gången mot brödets historia, betydelse och nutid i Östergötland, allt samlat på en enda plats. "Brödet har varit en stor överlevnadsbidragare", säger intendent Kristina Grahm.

Vill du veta mer om vårt kära bröd, då är Curmanska Magasinet i Gamla Linköping platsen för dig. Efter utställningar om "kärlekens frukter" och "människor på flykt" är det dags för brödet att ta över rampljuset. Ett livsmedel som vi vet mättat människorna i Östergötland sedan vikingatiden och har haft en stor betydelse.

– Bröd är en förenande sak, det finns över hela världen och är ett fantastiskt ämne med mängder av infallsvinklar, säger utställningsintedenten Kristina Grahm och fortsätter:

– Jag hoppas att besökarna ska upptäcka hur fantastiskt bröd är, och hur mycket det faktiskt har hjälpt människan genom åren att överleva, brödet har varit en stor överlevnadsbidragare for oss.

Kunskapsspridare

Efter ett helt års arbete öppnade utställningens portar i lördags. Fram till den 26 mars finns det möjlighet att ta del av den.

– Vi vill sprida kunskap, det är basen till våra utställningar. Det är viktigt att känna till hur det har varit och hur det är idag, säger Grahm och avslutar:

– Man är ju ganska isolerad i samhället om man inte väljer att engagera sig, så då får man här en möjlighet att få nya perspektiv.