• Hotellchef Anna Johansson och F&B managern Celal Sari ser fram mot bröllopsmässan vid Frimurarehotellet i Linköping. Foto: Privat

Allt under samma tak på Frimis

Tårtor, guldsmycken och brudklänningar. När Scandic bjuder in till mässa vid Frimurarehotellet i Linköping samlar de allt under ett och samma tak. I helgen är det helt klart bröllop som gäller. "Vår vision är att återuppliva den gamla Frimis-andan", säger Celal Sari.

54 rum, tre sviter och en helt ny konferenslokal. Storsatsningen vid Frimurarehotellet i Linköping planeras komma i mål under nästa sommar. Som en förberedelse, och ett litet smakprov, anordnar Scandic en bröllopsmässa lördagen den 19 november, en mässa som, om allt faller väl ut, återkommer i ett betydligt större format under 2017.

– Vår ambition är att förlägga bröllopsmässan i den nya konferens- och bankettsalen när den står färdig. I år skaffar vi oss lite mer kött på benen för att se hur det funkar och hur stort intresset är. Vår vision är att återuppliva den gamla Frimis-andan och återigen bli en större del av nöjeslivet i Linköping, säger Food & Beverage managern Celal Sari.

Sugna på bröllop

På mässan kommer lokala aktörer, så som florister och guldsmeder, att visa upp sina produkter, dessutom anordnas två modevisningar där håruppsättningar och klänningar står i fokus. Arrangörerna hoppas att de kan skapa en stämning som gör att besökarna blir sugna på giftermål.

– Går du i bröllopstankar hittar du alla företag på en och samma plats vid den här mässan, du slipper åka runt en massa. Vi hoppas att det blir en lyckad dag och att många besökare hittar hit, säger Celal Sari och avslutar:

– Förr hände det saker på hotellet nästan varje vecka. Med den stora tillbyggnationen vill vi förena framtiden med traditionerna och hitta tillbaka dit.