• Thomas och Åsa Orrenius får åka till Stockholm i Oktober. Foto: Tommy Pettersson
  • Landshövding Elisabeth Nilsson och Frida Boklund delade ut priset på slottet i veckan. Foto: Tommy Pettersson

Alvastra Kungsgård Årets Företag

Det blev välförtjänt Alvastra Kungsgård som fick utmärkelsen Årets Företagare Östergötland och därmed går Thomas och Åsa Orrenius vidare till den stora nationella finalen i Stockholm den 14 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2016.

Jobbig sommar

Ägarna Orrenius har haft en arbetsam sommar på grund av mjältbrandsutbrott som bland annat drabbade deras gård Alvastra Kungsgård i Ödeshög kommun.

Men nu är alla djuren vaccinerade och förra veckan delade Landshövding Elisabeth Nilsson ut priset Årets Företagare Östergötland till Thomas och Åsa Orrenius som driver företaget vid Omberg.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för östgötskt företagande. Thomas och Åsa visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Vi tycker att Alvastra Kungsgård är en mycket värdig vinnare, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland län ska fortsätta utvecklas, säger Landshövding Elisabeth Nilsson.

Juryns motivering:

De två vinnarna har tillsammans skapat en upplevelse utöver det vanliga. När man besöker vår vinnare kan man vara beredd på kulturarv i många former.

Allt är ekologiskt

Mat som klosterruin. Att driva en framgångsrik gård mitt i ett kulturlandskap, att ständigt utveckla, expandera och driva det traditionella framåt på ett modernt vis är det som gör att vi vill utse Alvastra Gård till årets Företagare Östergötland 2016.