• På toppen av trappan. Klubbdirektör Mäki har fyllt 50 år. Foto: Tommy Pettersson

Anders Mäki 50 år

Förre forwarden och numera klubbdirektören för stadens stolthet LHC har nyligen fyllt 50 år.

Sedan oktober förra året är Anders Mäki klubbdirektör för Linköpings Hockey Club, LHC, efter att ha varit tillförordnad efter att den förre direktören Mike Helber slutat. Mäki var tidigare klubbdirektör för LFC, Linköping Fotboll Club, i nära tolv år. Han är en av dem som bidragit till att just damfotbollen befunnit sig på så stark frammarsch här i staden och att LFC under lång tid befunnit sig i den absoluta toppen av svensk damfotboll.

Kom till stan 1988

Anders Mäki kom till Linköping redan 1988, då för att dels spela ishockey i LHC men även för att arbeta på SAAB och dess flygdivision. Han har en examen i rymdteknologi i botten så Saab får man anta var en passande arbetsplats. 1998 avslutade han sin aktiva karriär som spelare (forward) och skulle då bli sportchef i LHC. Han har hunnit med att vara anställd på Framfab och Almi företagspartner innan han återkom till klubben 2003 för att bli vice klubbdirektör.

LFC

Anders Mäki var också klubbdirektör i LFC från starten som nykomlingar i Damallsvenskan 2004 till SM-guld 2009 och Champions League-spel vid tre tillfällen. En position som han lämnade över till Maria Hagström 1 maj 2015. Nu har han alltså fyllt 50 år ung och har en av de tyngsta posterna inom Svensk hockey. Linköpingsposten säger grattis och lyfter på hatten.