• Daniel Andersson lämnar politiken. Foto: Tommy Pettersson

Andersson slutar i mars

Kommunalrådet Daniel Andersson (L) slutar sin tjänst redan den sista mars i år och liberalernas valberedning inleder nu arbetet med vem som ska efterträda Daniel Andersson.

Daniel Andersson är sedan 2015 kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden i Linköpings kommun samt Liberalernas gruppledare i kommunen. Dessförinnan arbetade han i fyra år som politisk sekreterare för Liberalerna. 

Nådde inte ända fram

 Andersson hoppar alltså av redan nu innan valrörelsen drar igång på allvar. När Liberalerna Östergötlands riksdagslista fastställdes i december stod det klart att listan stoppades av Juno Blom från Norrköping följd av Lars Karlsson från Kinda. Helt enligt valberedningens förslag men med det lilla undantaget att det blev ett sent avhopp på plats nummer tre. Tredjeplacerade Daniel Andersson från Linköping meddelade valberedningens ordförande Bengt Olsson att han frånsade sig sin kandidatur. Nu väljer Daniel att kliva av sina kommunala politiska uppdrag i förtid.

– Efter sju år i stadshuset är det dags att gå vidare till en karriär utanför politiken. Liberalerna bör ledas av politiker som kommer att arbeta i valrörelsen med att söka väljarnas förtroende för den kommande mandatperioden och som förtjänar tid att presentera sig för linköpingsborna, säger Daniel Andersson och fortsätter.

– De senaste tre åren har vi kört igång ett stort förändringsarbete för att bekämpa utanförskapet och förbättra villkoren för de barn som växer upp i Linköping. Samtidigt har vi höjt ambitionerna för att ge personer med funktionsnedsättning bättre möjligheter att nå sin fulla potential. Det är ett arbete som kommer att ha stor betydelse framöver och som jag är stolt över att kunna lämna efter mig, säger Daniel Andersson.