• En liten och klok bok. Foto: Privat
  • Andreas Odhage har fler böcker på gång. Foto: Privat

Andreas vill bli sitt bästa jag

Andreas Odhage är både coach och författare men i grund och botten är han sjökaptenen som steg i land. Nu driver han det egna företaget Assurgo coach och konsult. Nu debuterar han som författare.

Det råder inget tvivel om att Andreas Odhage kan både inspirera och entusiasmera sin omgivning och dem han arbetar med. Redan vid ett första möte så blir man fylld av energi och upplyft bara genom att höra på honom.

Terapi för egen del

– Jag fick idén till att skriva en bok under förra året. Eller det handlade nog mer om terapi för mig själv. Jag satte mig ner och tömde ut allt jag hade. Sedan fick jag hjälp med att sortera och styra upp bokmanuset. Därefter fick jag tag i ett förlag i Norrköping som ville ha ett möte med mig, inleder Andreas Odhage.

Han fortsätter med att berätta om att förlaget gav honom en utmaning i att skriva en kort och koncis bok i ämnet.

Invecklade tegelstenar

– De allra flesta böcker i den här genren är både långa och invecklade. Det var min också till en början men förlaget gav mig utmaningen att skriva högst 12 000 tecken, vilket är drygt 25 A4-sidor. Jag antog utmaningen, skrattar Andreas Odhage och tillägger att förlaget har en serie böcker som heter "Kunskap på nolltid". Små, läsvänliga och lättlästa böcker som berör ämnen som ledarskap, om att orka och om att leda ett utvecklingssamtal.

Kortare och svårare

– Det är betydligt svårare att skriva kort och enkelt men ändå förklara saker på ett bra sätt. Många i dag har inte tid eller ork att läsa en tegelsten, säger Andreas

– Min bok heter alltså "Bli ditt bästa jag" och tar upp saker som att reflektera och hur man finner balans i livet. Du vet, vi är ganska bra på att fylla våra kalendrar men vad fyller vi dem med och gör det oss till både bättre och lyckligare personer? Jag är inte så säker på det, filosoferar Andreas Odhage.

"Bli ditt bästa jag" har precis landat på diskarna men Andreas har redan två nya bokmanus på gång. Om och när de blir till böcker eller något helt annat får framtiden utvisa.