Anhållen för dieselstöld

Medhjälpare på fri fot

En man från de forna öststaterna sitter anhållen hos Linköpingspolisen efter att han blivit upptäckt i samband med en stöld av drivmedel.
Det var en privatperson i Rimforsa som uppmärksammade att en skåpbil uppförde sig konstigt och fattade därav misstankar om att allt inte stod riktigt rätt till. Därför hörde denna av sig till polisen som skyndsamt åkte mot platsen. Väl på plats hittade de nämnda bil men utan kunna se vare sig personer eller någon som helst aktivitet kring det aktuella fordonet.

Spanade

– Kollegorna beslöt sig därför att ägna sig åt lite spaning och efter en stund så uppenbarades två män i närheten av bilen, berättar Robert Aldén och fortsätter:

– En av männen kunde man gripa efter att ha spårat upp honom med hund och det visade sig att han var medborgare i Litauen, född 1992 och i bilen fann man utrustning för att ”slanga” bensin eller diesel och man påträffade även det senare när man genomsökte den aktuella bilen.

Tipsa polisen

– En av männen är ju fortfarande på fri fot och det kan även tänkas att de här männen varit på fler platser den gångna veckan. Det vore därför bra om den som blivit av med bensin ur sin tank hörde av sig hit så vi kan ringa in de skyldiga, avslutar Robert Aldén vid Linköpingspolisen.