• Nyhetsankaret Anna Har blivit 40 år. Foto: Privat

Anna Malmborg 40 år

Från barn och fritidslinjen på gymnasiet till ett av landets största mediehus kan steget kanske inte vara direkt kort men i alla fall ganska rak. Journalisten Anna Malmborg har vandrat den vägen och nu fyller om 40 år.

Hon säger sig inte ha någon 40-års kris men hennes omgivning tycker annorlunda då hon nu gör sådant som hon själv länge velat göra. Som att ta dykarcertifikat och cykla halvvättern till exempel.

– Men jag har i alla fall inte skaffat mig en yngre man utan lever med en som är tio år äldre än mig, skrattar Anna Malmborg.

Ingen kris

Hon har en lång karriär inom media och numera jobbar hon på Aftonbladet och dess tv-sändningar.

– Jag har tidigare fått jobberbjudanden i Stockholm men det har passat dåligt med hur mitt liv sett ut då. Nu jobbar jag fyra, fem dagar och sedan är jag ledig lika många och det passar mig väldigt bra just nu, säger Anna som arbetat på Aftonbladet i ett drygt år. Innan dess kunde man se och höra henne på Kanal Lokal, TV 4, TV Linköping och på Corren under en sjuårsperiod.

Nyhetskoll

– Från början var det nu bortgångne Kenneth Uvegård som tog in mig på TV Linköping. Han var en riktig nyhetsmänniska som jag lärde mig mycket av även om jag till en början bara läste upp det andra skrivit, säger hon. Sedan blev det Kanal Lokal och TV 4 dit Uffe Holmertz värvade henne. Men livet består inte enbart av arbete utan även av fritid och framtid. Anna ser en framtid där hon kanske är frilans och styr mer över sin egen tid. Att åldras är inget hon skyr.

– Nej, jag är numera medelålders och det har jag inget problem med men samtidigt så skrämmer det mig lite det här med att bli sjuk när man blir äldre, menar Anna. Självklart har Anna många minnen från sitt liv mitt i nyhetsflödet men något som gripit tag i henne och som hon alltid kommer att minnas är terrorattackerna i Paris.

Minns Paris

– Vi var mitt i det och alla gjorde verkligen sitt bästa för att leverera så bra nyheter som möjligt. Det var många beslut som skulle tas den dagen, vad skulle man visa och inte, hur berättar man om det hemska och allt sådant. Vi gjorde ett bra jobb då över 3 tre miljoner tittade på någon av våra sändningar. Detta är egentligen i det stora hela oväsentligt men jag kommer att bära med mig detta resten av mitt liv.