Ännu en anhållen för Tanneforsrån

Beväpnade män rånade ung man

Polisen håller på att nysta upp det väpnade rådet som skedde vid Tannefors slussar i onsdags. Under gårdagens förmiddag greps ytterligare en yngre man misstänkt för att vara en av dem som rånade en jämnårig man. Mikael Persson, utredningsbefäl hos Linköpingspolisen, bekräftar att man under gårdagens förmiddag grep och anhöll ännu en man som misstänkt för att ha rånat en yngling på sin mobil och sin klocka för en dryg vecka sedan.
En av de båda männen är dessutom känd av Linköpingspolisen sedan tidigare. Männen är födda 1992 och 1994.

Två anhållna

– Jag kommer inte att säga något mera i frågan men kan bekräfta att vi nu har två män anhålla misstänkta för att vara inblandade i det väpnade rånet vid Tanneforsslussar under förra veckan. 

I förhör nekar de båda männen till att ha varit inblandade i rånöverfallet, fortsätter Mikael Persson som även bekräftar att man gjort husrannsakan på flera ställen men han väljer dock inte berättat vad man hittat. 

Självklart har man letat efter det pistolliknande föremål som säga ha figurerat vid personrånet.

Lagt mycket tid

– Vi har lagt ganska mycket tid och resurser på att försöka lösa det här. 

Redan från början så hade vi lite som pekade i ett visst håll och nu har vi tagit två män som kan veta hur det här har gått till, avslutar Mikael Persson, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen. 

Det var alltså i onsdagskväll, vid 22.30-tiden, som två mörklädda män rånade en yngling på hans mobiltelefon och klocka. 

Detta efter att ha hotat honom med vad som kan ha varit en pistol, eller som det heter på polisspråk, ett ”pistolliknande” föremål. Nu är alltså två personer misstänkta och anhållna för att eventuellt ha något med saken att göra.