• Camilla Lejon har alla anledning att se nöjd ut. Foto: Tommy Pettersson

Ännu fler flyglinjer till Linköping

Snart öppnar ännu en ny flyglinje från Linköping City Airport.Linköping City Airport har skrivit avtal med det lettiska flygbolaget RAF-AVIA om att trafikera Linköping-Riga från och med maj, 2016. RAF-AVIA är baserat i Riga och flyger idag frakt men kommer nu börja med passagerartrafik.

Linjen från Linköping kommer trafikeras med en SAAB-340 och en tidtabell kommer att publiceras i början av nästa år då det också blir möjligt att boka. Även KLM fortsätter att satsa på Linköping City Airport och Östergötland så det går verkligen åt rätt håll för flygplatsen vilket naturligtvis gläder ledningen.

– Den nya linjen till Riga kommer komplettera våra utmärkta linjer till Amsterdam och Köpenhamn genom att öppna upp Baltikum, Ryssland och Ukraina för våra resenärer. Inledningsvis kommer linjen vara point-point men anpassas så man lätt kan åka vidare från Riga International Airport till sin destination.” Camilla Lejon, VD Linköping City Airport AB.

Utökning av frekvenser

KLM trafikerar sedan åtta år Linköping City Airport och Schiphol (Amsterdam), en av Europas största flygplatser. Med en mellanlandning når man hela världen från Linköping och Östergötland. Antalet avgångar är tre under högsäsong och två under lågsäsong. Tack vare den starka passagerarutvecklingen tidigarelägger nu KLM den tredje frekvensen som normalt startar i början av april till den 15 februari.

– Det här är mycket bra för våra resenärer eftersom det minskar väntetiden i Amsterdam som ibland uppstår när vi har två dubbelturer per dag. Just att lunchavgången finns även vintertid har stått högst på önskelistan hos våra affärsresenärer som kommer från hela regionen”, Camilla Lejon och får understöd av Gérald Amoudruz - Försäljningschef Air France KLM Sverige & Finland.

– Genom att utöka vårt antal frekvenser mellan Linköping och Amsterdam till tre om dagen från och med den 15e februari vill vi förmedla att Östergötland är ett fokusområde för KLM! Vi har fört en dialog med regionens näringsliv samt Linköping City Airport och har fått tydliga signaler på att ett tredje flyg om dagen efterfrågas av alla. Därför är vi mycket nöjda med att kunna erbjuda ännu fler stolar till Amsterdam och vidare till KLMs 190 destinationer i världen, säger Gérald Amoudruz.