Anställer 25 nya

IT-konsultföretaget Sogeti ska anställa 250 nya medarbetare under nästa år. 25 av dem ska rekryteras till företagets kontor i Linköping och Norrköping.

De letar just nu efter experter inom digitala kanaler, business intelligence, integration, high tech engineering och projektledning. Helst ska en stor andel sökande bestå av kvinnor.

– Det är alltid bra med en blandning. IT-branschen lever med arvet att det är mycket killar. Vi vill ha jämvikt på alla nivåer och driver ett kvinnligt nätverk. Hos oss ser det nog ut som hos många andra i branschen men vi har som ambition att ha fler kvinnor i företaget, säger Martin Eriksson, ortschef på Sogeti i Linköping och Norrköping.

Stora kunder

– Det är dags att Sveriges kvinnor inser att branschen  är full av spännande karriärer som väntar på dem, säger Pernilla Kuniholm, företagets HR-direktör.

Sogeti har under nuvarande år påbörjat rekryteringsprocessen och ser fram emot våren då minst 25 personer ska anställas till de östgötska kontoren.

– Vi har en bred behovsbild med stora kunder som behöver hjälp med punktinsatser eller längre projekt. Vi har också viktiga ramavtal där det finns behov av fler medarbetare. Vi behöver framför allt personer med några års erfarenhet men kommer under våren starta igång ett program för juniora konsulter, säger Martin Eriksson.