Äntligen börjar drömjobbet

Att återvända efter semester eller sommarlov. Nu är den varma tiden på året nästan förbi och den oftast så sköna hösten visar sig. Jag själv lämnar denna varma och blöta sommar bakom mig och blickar framåt med att börja ett nytt jobb.

Jag har alltid gillat att skriva och har sedan högstadietiden vetat att jag vill jobba som journalist. Att jag nu får den ynnesten att jobba med det som jag drömt om, känns fantastiskt. I den här branschen är det inte är självklart att alla som gått en högskole- eller universitetsutbildning ens får jobb, men jag, jag ska nu skriva och jobba som det jag alltid har velat bli.

Att nu äntligen få börja och komma igång på allvar ska bli roligt. Möjligheter att kunna göra något riktigt bra och att läsarna sedan ska se och läsa det man själv har skrivit. Att möta intressanta personer, att den ena dagen inte är den andra lik, det är det som det mest attraherande med journalistyrket.

Jag har tidigare i mitt liv stått på arbetsplatser där jag gör samma sak dag ut och dag in. Det är ingenting för mig har jag märkt. Stämpla in, gå till din plats, gör ditt jobb, stämpla ut. Här på Linköpings-Posten ser jag helt andra möjligheter. Nu när jag har getts chansen här så tänker jag ta den och fortsätta skriva, för det här är det jag vill med mitt liv.