• Tekniska Verken gör en digital satsning och lanserar en ny app. Appen ska bland annat påminna villakunder när det är dags att ställa ut soptunnan för hämtning. Foto: Tekniska Verken

App ska påminna om soporna

Tekniska Verken lanserar en egen app, en app som bland annat ska hjälpa Linköpingsborna att komma ihåg vilket datum soptunnan ska ställas ut. Den digitala satsningen är ett första steg mot en mer personlig informationsström till energijättens kunder. – Digitaliseringen är en viktig del i vårt arbete, säger vice vd:n Klas Gustafsson.

Den första lanseringen av Tekniska Verkens app riktar sig först och främst till villakunder i Linköping för att dessa, på ett enklare sätt, ska kunna hålla koll på när soptunnan ska ställas ut för hämtning. I appen kan även felanmälningar och beställningar göras, nästa steg i utvecklingen blir att installera en sorteringsguide som hjälper kunderna att sortera avfallet på ett korrekt sätt.

– Vi vet att det kan vara svårt att komma ihåg när man ska ställa ut soptunnan eller trädgårdstunnan. Med hjälp av appen kan kunden själv välja när de vill ha en påminnelse, säger Magdalena Green, ansvarig för digitala och sociala medier på Tekniska Verken, och fortsätter:

– Vi hoppas även att appen gör att kunden blir mer medveten om hur mycket man slänger genom att man enkelt kan jämföra sig med tidigare perioder och med medelhushållen i Linköping. På sikt hoppas vi att detta kan ha en positiv inverkan på miljön.

Stora möjligheter

Under uppstarten finns appen endast tillgänglig för iPhone. När den i framtiden är etablerad kommer även Android-användare bland annat kunna hitta återvinningscentraler, trädgårdsavfallstippar och Elvinn-stationer med hjälp av sin telefon.

– Vi ser stora möjligheter kring en mer anpassad och personlig kommunikation, tack vare de digitala möjligheter som växer fram idag. Appen är ett steg i den resan då vi kan ge snabba notiser direkt till kunden. Digitaliseringen är en viktig del i vårt arbete med att effektivisera och göra det enklare för både oss och kunden, säger Klas Gustafsson, vice vd på Tekniska Verken.