• Platschef Stefan Söderström och ägaren Håkan Krepper är glada över gymmets nominering. Foto: Dennis Petersson
  • Stefan Söderström demonstrerar gymmets unika träningsmaskin "X-force". Foto: Dennis Petersson

Är ett av Sveriges bästa gym

Själva gymlokalen är relativt ny i gemet, men personalen inuti har många år av värdefull erfarenhet. Nu har X-force i Linköping blivit nominerat till Sveriges bästa träningscenter, ett motiverande kvitto som indikerar att satsningen är på rätt väg. – Det ger oss vind i seglen att vilja bli ännu bättre, säger platschef Stefan Söderström.

Tänk dig träningsvärldens Oscarsgala, där instruktörer, personliga tränare och andra starka profiler inom branschen samlas för att ta emot prestigefulla utmärkelser. Det är ingen vision, utan verklighet, och går under namnet Guldhjärtat. Linköpingsgymmet X-force är en av de anläggningar som har nominerats i kategorin årets klubb/gym, och har chans att kamma hem priset vid arrangemanget på Berns Salonger i Stockholm.

– Det är ett tydligt kvitto på att vi gör rätt saker, om vi vinner eller inte är mindre viktigt. Det här ger oss vind i seglen att vilja bli ännu bättre, vilket också är vårt mål, att hela tiden utvecklas, säger platschefen Stefan Söderström och fortsätter:

– Vi är så oerhört glada och tacksamma över att vi fått den här responsen, att vi har medlemmar som verkligen tycker om vår verksamhet. Det stärker oss och gör oss som grupp ännu mer motiverade att faktiskt hjälpa fler, och ge fler chansen att prova träningen.

Stort åldersspann

Med sina 3 500 kvadratmeter startade träningscentret upp för ungefär ett och ett halvt år sedan. I dagsläget omfattar verksamheten omkring 3 000 medlemmar, i alla åldersgrupper.

– Vi har en hel del 70-plussare som aldrig gymmat tidigare som kommer hit och köper kort. De ser att de har sina kompisar här också uppenbarligen, så att det blir en sund kultur kring träningen, och inget extremt, utan en normal livsföring, säger Stefan Söderström och fortsätter:

– Det vi gjort rätt tror jag är att vi har en tydlig produkt som vi erbjuder, alltså vår tjänst var tydlig när vi implementerade och presenterade den i var mans vardag, så vi når ut till alla som vill träna.

Väckt uppskattning

Med sin unika träningsmaskin "X-force" och givmilda rådgivning för nya medlemmar har platschefen Stefan Söderström, ägaren Håkan Krepper och den övriga personalen lyckats få många personer att stationera träningen i sin vardag, något som väckt uppskattning.

– Har du ingen kunskap när du börjar träna bör du ha en handledare som inte ska behöva kosta, och det är väl där vi skiljer oss kanske. Vi behöver inte lägga en personliga tränare på en ny kund, utan alla får samma grundutbildning, säger Söderström och avslutar:

– Tar man hjälp i början får man någon som har koll på en, och då är det lättare att få motivationen att verkligen komma tillbaka varje gång, och den drivkraften vill vi skapa.