• Ulf Gylling är arbetsförmedlare i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Arbetsförmedlingen vill tvätta bort dåligt rykte

Fyra företag inom telefonförsäljningsbranschen visade upp sig på Arbetsförmedlingen i Linköping. Arbetsförmedlaren Ulf Gylling vill tvätta bort den dåliga auran som omger telefonförsäljningen.

Under dagen besökte fyra företag inom telefonförsäljning Arbetsförmedlingen för att visa upp sig för de som, eventuellt, vill arbeta inom branschen. Men man kunde inte enbart möta eventuella arbetsgivare utan man kunde även lyssna på en föreläsning av Peter Bláhn och Daniel Svensson i ämnet.

Föreläsning

– Den här branschen har i många fall ett oförtjänt dåligt rykte. Visst finns det företag som inte är så bra men dessa samarbetar vi såklart inte med, berättar Ulf Gylling, arbetsförmedlare och fortsätter.

– Dagen har verkligen varit bra. Just nu sitter det femtio personer i en föreläsningssal och lyssnar. Sedan har det varit ganska mycket folk på plats för att träffa de företagen som är här. Just nu så sjunker arbetslösheten för ungdomar i Linköping och det beror i grund och botten på att Linköping växer som stad. Det drar med sig att behoven växer hos Linköpings innevånare och även de nya företag som startas eller flyttar hit, avslutar en både nöjd och hoppfull arbetsförmedlare.