• Alpha Keita blev presenterad som årets pedagog i skolan. Han arbetar på Ånestadsskolan i Linköping. Foto: Kajsa Nilsson
  • Årets rektor Patrik Landström, årets pedagog i skolan Alpha Keita, årets pedagog i förskolan Åsa Beglund och årets förskolechef Lena Nilsson fick ta emot blommor under Barn- och fritidsnämndens sammanträde. Foto: Kajsa Nilsson

Årets Lejonpristagare är utsedda

Varje år får ett antal utmärkande personer inom skolvärlden motta Lejonpriset. Nyligen presenterades årets pristagare under Barn- och ungdomsnämndens sammanträde.

Den gemensamma nämnaren för de fyra pristagarna är ett stort engagemang i yrket samt att de hjälper till att utveckla verksamheten. De fyra arbetar som rektor, förskolechef, lärare och förskolepedagog.

Årets pedagog

Alpha Keita presenterades som årets pedagog i skolan och har med sin långa erfarenhet inom skolvärlden tillfört mycket för att utveckla Ånestadsskolan.

- Jag började min karriär genom att arbeta med utåtagerande ungdomar i Skäggetorp, det gav väldigt mycket och efter det utbildade jag mig till lärare, säger han och torkar samtidigt bort lite svett från pannan.

- Idag hade vi fotbollsmatch mot niorna och vi förlorade, jag kommer direkt därifrån, säger han och skrattar. Det har varit intressant att följa individerna som började här som barn och nu är på väg ut i livet.

Glasstatyett och penningpris

Under sammanträdet fick de varsin blombukett men blev lovade att få det riktiga Lejonpriset under mer högtidliga former. I priset ingår ett diplom, en glasstatyett samt en penningsumma.