• Hanna Rydman fick flest röster. Foto: Tommy Pettersson
  • Sofia Sjöström delade ut priset. Foto: Tommy Pettersson

Årets mest företagsamma

Varje år delar Svenskt näringsliv ut ett folkligt pris som kallas för Östergötlands mest företagsamma människa.

Under hösten 2016 uppmanade den regionala näringslivsorganisationen allmänheten att vara med och nominera människor som de ser som företagsamma förebilder. och i mitten av december korades en av finalisterna till Östergötlands mest företagsamma människa 2016.

Fem utvalda

– Med tävlingen årets mest företagsamma människa hyllar vi och riktar ljuset mot de som skapar möjligheter för fler än sig själva. De som vågar när andra tvekar och tar idé till verklighet. Det ska vara personer som tar det där extra klivet för att utveckla sin idé, som vågar satsa och som skapar jobb för fler. Engagemanget var stort, vi fick många nomineringar och det var ett svårt val för juryn att utse de fem finalisterna.

– Joachim Lindström ideal of Sweden, Hanna Rydman Joyvoice, Marcus Ljungqvist Stenholmen Islandhästcenter & Gårdshotell, Petra Hammarstedt Qlean scandianvia blev uttagna till slutligt avgörande. Efter en öppen röstning där alla som ville fick vara med fick man ett resultat och man utsåg Hanna Rydman i Joyvoice som segrare, berättar Sofia Sjöström regionchef på Svenskt Näringsliv.

Joy Voice Hanna

Joyvoice grundades 2014 av Hanna Rydman i Linköping och idag finns fyra körer med över 800 kördeltagare i stan. Samtidigt har Joyvoice över 120 körer runt om i Sverige med tusentals körsångare.

– Allt vi gör går helt enkelt ut på att sprida glädje och energi. Man märker att det har varit efterlängtat av många, allting har gått så fort. Alla människor älskar musik och sång men många tror inte att de kan sjunga.

Joyvoice är därför tillgängligt för alla. Jag tror att sång stärker människors självkänsla och det gör att man mår bättre och därmed blir man gladare, säger Hanna Rydman vidare.

– Fantastiskt kul! Jag blev chockad av att det var så många som röstat fram mig. Många förknippar körsång med kyrkan. Absolut inget ont om gospel eller kyrkan men det här är något helt annat som företag, många tror att sång hänger ihop med fritid men nej, det här är ett heltids arbete för oss.