Årets stipendiater klara

Årets kulturstipendiat, årets förening och vinnaren av Åtvidabergsplaketten är nu klara. Priser och stipendium kommer att delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december.

Åtvidabergs kommuns kulturstipendium tilldelas enskild person eller förening som har främjat kulturverksamheten i kommunen. Stipendiet är på 10 000 kronor. 2014 års kulturstipendium går till Elisabeth Roos, för sin insats som guide vid ”en annorlunda skolresa”.

Tennisklubben

Utmärkelsen Årets förening går i år till Åtvidabergs Tennisklubb med motiveringen ”För verksamhetens bredd och den fina utveckling som klubben gjort med program riktade till barn och unga i Åtvidaberg. Under året till exempel höstlovsaktiviteter, program för Gretagruppen och ett engagerat deltagande i sommarlägret.”.

Friidrottare

Åtvidabergsplaketten tilldelas i år Sahra Persson, Åtvidabergs friidrottsförenings skidsektion, med motiveringen ”För USM-guld 2014 i skidorientering. Vi har inte på många år haft en svensk mästare i ÅIFs skidsektion! Sahra tog även hem USM-silver i sprintlopp 2014. Sahra började på skidgymnasiet i Mora i höstas.”.