• Ester Fransson på jobbar på Jade. Foto: Tommy Pettersson.

Asiatiskt på Bielkegatan

Nyligen slog restaurang Jade upp portarna på Bielkegatan i centrala Linköping. Buffé, mongolisk barbecue samt a la carte står på menyn.
Willhem Grahn är en av delägarna till nyöppnade restaurang Jade som ligger där restaurang Meze låg tidigare. Då handlade det om mat från Libanon men nu är det andra smaker då Jade serverar mat från Asien.

Linköping gillar att äta

– Om jag förstått det hela rätt så tycker Linköpingsbon om att gå ut och äta. Det kan jag själv skriva under på. Men då jag skulle ut och äta en vanlig onsdag upptäckte jag att det inte var helt lätt att hitta ett ledigt bord. Sedan hade vi även kollat med lite folk vi känner och de menar även att de gillar asiatisk mat i Linköping.

På menyn finns många olika rätter och under lunchtid serveras en stor buffé där man bland annat kan äta sushi. På kvällen finns det även en mongolisk barbecue där man själv kan mixa olika tillbehör och sedan få dem tillagade av en kock. Något som brukar vara mycket uppskattat. Det finns även thaimat på den innehållsrika matsedeln.

Bra smak


– Vi har även ett hotell och en tillhörande restaurang i Gamleby där vi har samma koncept så vi vet mycket väl att det fungerar. Vi har bra smak på vår mat och duktiga kockar, understryker Willhem Grahn samtidigt som han berättar att man har renoverat lokalen i drygt tre månader innan man nu nyligen slog upp portarna. Öppet har man sju dagar i veckan.