Åtalas för mordförsök

Skulder motiv bakom mord

Nu åtalas en 34-årig man för mordförsök på en 24-årig man som senare mördades på den tredje mars på Slöjdgatan. Ytterligare två män åtalas nu för samma brott.
Vad som ligger bakom mordet på Slöjdgatan och även det mordförsök på en 24-årig man är ännu inte klarlagt men enligt det åtal som vice chefsåklagare Eva Nemic Nordh så kan det röra sig om obetalda skulder som den nu mördade 24-årigen haft till den åtalade 34-årigen. Vi ett flertal tillfällen mellan den 3 och den 15 augusti förra året ska den nu åtalade mannen hotat att döda 24-åringen via telefonsamtal eller sms.

Sökte upp

Den sjunde i samma månad ska 34-åringen tillsammans med fem andra personer sökt upp 24-årigen på en adress i Vasastaden i Linköping. Han var dock inte närvarande vid tillfället men han blev då uppringd och hotad till livet även denna gång. Konfliken ska enligt åtalet fortlöpt under hela hösten och i december, den åttonde för att vara mer exakt, så sökte 34-årigen tillsammans med två andra män upp 24-årigen på en adress i Skäggetorp. Männen ska då varit beväpnade med olika typer av tillhyggen. I första hand yrkar åklagaren att 34-åringen, och de medföljande 21-åringen och 24-åringen ska dömas för försök till mord. I andra hand yrkar hon att 34-åringen ska dömas för anstiftan till samma brott.

Mördad i mars

Enligt åklagaren var det gängledaren som bestämde när våldet skulle börja och när det skulle upphöra. Den 3 mars i år så blev 24-åringen som utsattes för mordförsöket i Skäggetorp mördad på Slöjdgatan i Linköping. En av de tre åtalade – 24-åringen – är misstänkt och häktad för inblandning i mordet. Ytterligare en person, en 28-åring, sitter häktad för delaktighet i mordet. Något åtal för mord har ännu inte väckts.